|
Hľadám niekoho, kto by mi poradil. Chcel by som vyzerať ako Riman (legionár alebo prétorián), viem že nosili kožené, šupinové a iné brnenia (aj krúžkové) a je to pre mňa veľmi nákladné kupovať si tieto veci z obchodov. Bol by som rád keby som si mohol dobový kostým Rimana vyrobiť sám (alebo aspoň časti) no nechcem vyzerať ako nejaký šašo, nechcem vyzerať ani ako slabá napodobenina Rimana, ani ako na prvý pohľad verná napodobenina, ale ako pravý Riman so všetkým čo to obnáša. Tu nastáva môj problém, lebo neviem nájsť s určitosťou ako pravý Riman vyzeral to je prvý problém (nenašiel som ani žiadne odborné knihy, iba jednu dosť primitívnu encyklopédiu); druhý problém je ten, že ak nosili rôzne zbroje, ktorá by bola pre mňa najjednoduchšou na výrobu keďže som úplný laik v tomto obore, tretí problém ako to všetko (čo by som mohol dokázať) vyrobím. Chcem vyzerať presne ako Riman od sandál až po hlavu od latkových oblečení po zbroj a meč a som odhodlaný sa pustiť do akejkoľvek výzvy. To všetko (ak sa dá) si chcem vyrobiť sám tak aby to bolo presne ako Rímske z čias pred 2000 rokmi či už materiálom alebo výzorom alebo výrobou. Som ochotný pre toho kto mi pomôže s mojimi problémami vyrobiť celého Rimana, ak nie celého aspoň časti ktoré vyrobiť dokážem za výrobné náklady
Vopred vám ďakujem za pomoc.
|